MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında!
Ulusal
8 Eylül 2019 Pazar 11:47

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi yarın 96. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Çeşme’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda 12.30’da çelenk sunum töreni gerçekleştirilecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önce “Halk Fırkası” adıyla kurduğu, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”ve 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını alan parti, yarın 96. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmişti. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmış, partinin logosu da bu altı ilkeyi benimseyen ok olarak gösterildi.

Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi,  hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş yıldönümü için Türkiye genelinde törenler düzenlenirken, Çeşme’de CHP İlçe Örgütü tarafından yarın saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda hem İzmir’in Kurtuluş için hem de partinin kuruluş yıldönümü için çelenk sunum töreni gerçekleştirilecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme