MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme için bir rüya gerçek oluyor!
Turizm
18 Aralık 2018 Salı 13:10

Çeşme için bir rüya gerçek oluyor!

Tetusa A.Ş. tarafından Çeşme’de yapılacak kür merkezi için konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “ Bugün atılan imzalar ile Çeşme için bir rüya gerçeğe dönüşüyor. Yıllardır konuştuğumuz Çeşme Termal Kür Tedavi Merkezi ile ilçemizin marka değeri daha da yükselecek" dedi.

Proje detayları hakkında da bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Avrupa’nın en iyi projesi seçilen ve Slovenya’nın ünlü bir mimari firması tarafından hazırlanan Tetusa Oasis projesinin inşaatı atılan imzaların ardından başlayacak. Toplamda 200 milyon liraya mal olması planlanan turizm projesi 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve 2021 yılında hizmete açılarak 2022 yaz sezonuna yetişecek. Termal Kür Merkezi içerisinde modern sağlık ve tedavi merkezleri yer alacak. Avrupa’nın en büyüğü olacak ve toplamı 50 bin metrekareyi bulan termal kür merkezinin 4 bin 800 metrekarelik tedavi ünitesi, 16 bin 900 metrekare büyüklüğünde de havuz olacak. Projenin Çeşme’deki otelleri olumsuz etkilememesi için sadece 60 odalı bir otel kompleksi bulunacak. Merkezden yararlanmak isteyen misafirlerin Çeşme genelindeki otellerde kalması ve ilçe turizminin hareketlendirecek. İnşa edilecek tesis Yarımada bölgesinin tamamına hitap edecek ve Türkiye’de yeşil çatı özelliğini kullanan ilk merkez olacak. İngiltere, Amerika, İtalya, Fransa, Çin gibi ülkelerde ödüller alan proje sayesinde bölgemiz önümüzdeki yıllardan itibaren yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da “Bu proje için İzmir’in zenginlerinin, İzmir’den para kazananların, İzmir’in kaderiyle kendini eşdeğer tutanların elini cebine sokması gerekiyor. Bu kentin de belediyenin de sadakaya ihtiyacı yoktur. Belediye yapsın hükümet de arsayı versin mantığı artık yok! Ne belediyede ne merkezi hükümette kaynak var. Hep beraber karınca kararınca elini taşın altına koyarak kenti paylaşmaya karar verirse İzmir insanının başaramayacağı hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Tetusa- Çeşme Termal Kür Merkezi’nin projesi için Slovenyalı mimarlık grubuyla imza töreni düzenlendi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tetusa A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) eski Başkanı Veysi Öncel, şirketin ortakları, mimarlık grubu temsilcileri katıldı.

Başkan Kocaoğlu yaptığı konuşmada, “Bu projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi elini taşın altına koyma bilinciyle ve kenti kalkındırmak üzere ortak oldu. Birlikte destekliyoruz. İzmir bizim dönemimizle birlikte belediye başkanlarının sadece belediyenin yasal olarak verdiği görevlerden değil, kentin kalkınmasından, yaşam kalitesinin artmasından da sorumludur diye Türkiye belediyecilik tarihine yeni bir ufuk getirdik. Kentin kalkınması, yaşam kalitesinin artması için nerede ne lazımsa İzmir Büyükşehir Belediyesi çok değerli bilim insanları ve hayatın içinden gelen insanlarla birlikte 2005 yılında İzmir Stratejik Planı’nı hazırladı. Onu 15 senedir uyguluyoruz. Projeler, öncelik sıraları nasıl yapılacakları belli. Biz adım adım bunları yaptık. Buradan çoğu işadamı olan ortaklarımıza 2004 yılındaki İzmir’in yatak kapasitesini, doluluk oranlarını, sanayiyi, ekonomiyi, kültür sanatın durumunu göz önüne alarak, şöyle bir eskiye dönerek değerlendirdikten sonra bizim 15 senede ne yapmak istediğimizi, ne yaptığımızı görmelerini diliyorum. Sürdürülebilir yaşam kalitesinden ne anladığımızı çok daha iyi algılayacaklardır. 2 defa EXPO yolculuğuna çıktık. Her ikisinde de Paris’te kaybettikten sonra hiç moralimi bozmadan çalıştım. 2 yenilgiden sonra EXPO dosyasında bize ait projelerden hiç taviz vermeden bugüne kadar uygulamaya çalıştık” dedi.

Kocaoğlu, “İzmir nasıl kalkınır? İzmir’in varları nedir? Nasıl harekete geçer? Bunun aklın ve bilimin rehberliğinde bir stratejik planda belirlenmesi ve öncelik sırasının tespit edilmesi ve yürümeye başlaması önemlidir. Biz bunu 15 sene önce yaptık. Yarımada Kalkınma Strateji Planı, Gediz-Bakırçay Kalkınma Stratejik Planı daha sonra da Küçük Menderes Tahtalı Havzası Kalkınma Stratejik Planı’nı aynı bilim insanlarıyla ve sahada yaptık. ‘Size şunu yapacağız’ diyerek değil, ‘sizin kalkınmanız için ne yapmamız lazım?’ diyerek yaptık. Birlikte, katılımcı yönetim anlayışıyla çalıştık. 3 tane çok değerli bilgi hazinesine sahip olduk. Şu anda 3 bölgede bu projelerin çarpan etkisi yapacak olanlarını Büyükşehir Belediyesi uyguluyor. İzmir varlığını ve limanına ve gerisindeki tarım alanlarına borçludur. Ovalardan çıkan ürünlerin Akdeniz ticaretine satılmasına borçludur. İzmir böyle gelişmiştir. Tarım mutlaka büyütülecek dedik. Biz geldiğimizde yüzde 1 geri giden İzmir tarımı ülke tarımından 2 buçuk kat daha fazla büyüyerek yoluna devam ediyor. Yapacak daha çok işimiz var. Bunlar bizden sonra da devam edecek. Sanayi OSB ölçeğinde ve nitelikli ürün yaparak yoluna devam edecek. Ama 2005 yılında tespit ettiğimiz en önemli bulgu; İzmir’in hemen hemen hiç kullanamadığı birçok zenginliğinin olduğuydu. Bunları harekete geçirerek hizmet sektörü ve turizmde sıçrama yapacağını gördük. Bunların mutlaka kültür-sanat ve sporla desteklenmesi gerektiğinin tespitini yaptık” diye konuştu.

 

ÇEŞME’DE 3 AY ÇALIŞAN OTELİ 4 AY ÇALIŞMAYA YÜKSELTTİĞİNİZDE KARI İKİYE KATLANACAKTIR! 
Kocaoğlu, “Tetusa’nın Çeşme’de kür merkezi kurmasıyla ve 2 buçuk 3 ay çalışan oteli 4 ay çalışmaya yükselttiğinizde karı ikiye katlanacaktır. 1 ay uzatırsanız kar ikiye katlar 2 ay uzatırsanız uçar gider, yatırım yapar. Biz bir taraftan İzmir jeotermalde hem Balçova-Narlıdere tesislerinde Doğanbey’de çok başarılı işler yaptık. Özdere aksında 800 dönüm serayı ısıtabilecek termal kaynağımız var. Aynı bölgede elektrik üretme ihalesini yaptık, firma yatırımlarına devam ediyor. Yakında elektrik üretmeye başlanacak. Jeotermal kaynak sonsuz değil! Yerin altında bir göl! Sürdürülebilirliğinizi kaybet riskiniz var” diye konuştu.

60 ORTAĞIMIZ ÖVERİYLE BEKLEDİ!
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç da, “Uzun bir süreçti. 10 yılı aşkın bir süreçti, onu anlatmak istiyorum. 60 ortağımız özveriyle bu şirkete güvenip, sermaye aktarıp, bu işlerin başlamasını bekledi. Kamuoyunda termal kür merkezinin hemen yanında yapılan oyun gurubu (Aqua Park) hep soru işareti olmuştu. Burası planlamada mevzuat gereği, açık alanda yapılabilen tesislerdir. İmar planlarında yer aldığı için yapılabilmiştir. Büyükşehir belediye başkanımız İzmir’in her tarafına yatırım yaptığı gibi burada da katkı koymuştur. Büyükşehir içimize girdikten sonra ciddi bir hisse sahibi oldu” açıklamasını yaptı. 

 

2019’DA 60 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAĞIZ!
ÇEŞTOB eski Başkanı ve Tetusa A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Öncel ise, “Avrupa’nın en iyi, Türkiye’nin gözbebeği, İzmir’in yüz akı bir projedir. Biz bu tesisimizde 2017 yılında 32 bin kişi, 2018 yılında 48 bin kişi ağırladık. 2019 yılında ise 60 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Konsept projesi ve mimari projemiz 7 ödül aldı” ifadelerini kullandı.


 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme