MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Ekonomi  Sohbetleri
Ekonomi
20 Nisan 2019 Cumartesi 13:25

Çeşme'de Ekonomi Sohbetleri

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) her yıl ülke gündeminin başlıklarını masaya yatırdığı geleneksel Çeşme toplantılarının sonuncusu gerçekleştirdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği  (TÜGİAD) Genel Merkez ve Şubelerinin Koordinasyonunda TÜGİAD Ege Şubesi organizasyonu ile Çeşme’de gerçekleştirilen TÜGİAD Geleneksel Ege Ekonomi Sohbetleri toplantısında gündem değerlendirilirken, Türkiye ekonomisinin geleceği de masaya yatırıldı. Ekonomide sıkıntıların yaşandığı bir dönemde iş insanlarına risklerinin iyi yönetmelerinin çağrısının yapıldığı toplantıda, hukuk ve eğitim reformu başta olmak üzere üretimi esas alan, sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayacak yapısal reformların hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çekildi.

Çeşme The Nowness Luxury Hotel’de TÜGİAD Sicil Disiplin Kurulu Üyesi Heval Aytin ev sahipliğinden yapılan toplantıya TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Şohoğlu, Ekonomist Murat Sağman, Gazeteci Metehan Demir, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomik Araştırma Müdürü ve Ekonomist Burcu Ünüvar ile TÜGİAD üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Şohoğlu, üyeleri ile birlikte her yıl geleneksel olarak Çeşme’de bir araya geldiklerini belirterek, hem gündemi ve ekonomiyi konuştuklarını hem de üyeler arasındaki işbirliği olanaklarını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Risklerinizi yönetin

Gündem ve Ekonomi Sohbeti’nin moderatörlüğünü yapan Ekonomist Murat Sağman ise ekonomide yaşanan sıkıntıların aşılması  konusunda her alanda tedbirler alınmaya çalışıldığına işaret ederek, bu süreçte iş insanlarının da risklerini iyi yönetmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de iş insanlarının krizle karşılaştıklarında krizi yönetmek için çaba harcadıklarını ancak öncelikle kendi risklerini belirleyerek bunları yönetmeyi başarmaları halinde krizlerin üstesinden gelebileceklerini vurguladı. Türkiye ekonomisinin kaynak ihtiyacı olduğunu, bunun da bir şekilde karşılanması gerektiğinin altını çizen Sağman, bununla birlikte yıllardır dillerden düşmeyen yapısal reformlarında artık zaman geçirilmeden hayata geçirilmesinden başka şansın olmadığını anlattı.  Sağman Türklerin yurtdışında 200 milyar dolar, yastık altında da 200 milyar dolarının olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, bu kaynakların sisteme girmesiyle de Türkiye’nin borç sorunun kalmayacağını, bunun için de güven ortamımın oluşturulmasının zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Kaynaklar verimli kullanılmalı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomik Araştırma Müdürü ve Ekonomist Burcu Ünüvar ise Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve kalkınmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, bunun için kaynakları verimli kullanması her alanda katma değerli üretime odaklanması gerektiğini vurguladı.  Öngörülebilirliğin çok önemli olduğuna işaret eden Ünüvar, “enflasyonu düşürmemiz gerekiyor. Yatırım ortamının oluşturulması gerekiyor. Türkiye’nin hangi alanlara ne tür yatırımlar yapmasının planlanması gerekiyor. Büyüme ve kalkınma Türkiye için lüks değil

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme