MENÜ
İzmir 15°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Çeşme'de 15 Günde dibe vurduk!”
Ekonomi
2 Nisan 2020 Perşembe 12:23

“Çeşme'de 15 Günde dibe vurduk!”

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Koronavirüs sonrası ilçede esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

Denizhan Güzel

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, ilçede yaşanan gelişmeler doğrultusunda “15 günde dibe vurduk” açıklamasını yaptı.

Köfüncü, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, “ Çeşme Esnaf Odası Başkanı olarak şu anda bu duruma geldiysek üç at sonrasını düşünemiyorum. Tüm dünyanın bu hastalık karşısında zorlandığı bir dönemi yaşıyoruz. İnsanların cebine bir şey girmiyor ama elektrik parası, telefon parası, su parası, vergi parası, kredi parası gibi sürekli cebimizden çıkan bir para var. Biz sezonluk yaşayan bir ilçe olarak düşünürsek haziran ayını atlatırsak temmuz, ağustos aylarında toparlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu benim tamamıyla iyi niyetli öngörüm. Bizler artık bu virüs ile yaşamaya alışacağız.” dedi.

Osman Köfüncü, Çeşme tarihinde böyle bir olay yaşanmadığına da vurgu yaparak, “ Ben 1974 savaşını, 80 ihtilalini gördüm, 95 krizini gördüm ama böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Karşında bir düşman varsa silahını alır, kendini korursun ama bu böyle bir şey değil. Dünya böyle bir olaya hazırlıklı değildi. Şimdiki duruma baktığımızda Devlet büyüklerimizden beklentilerimiz hergün daha da artıyor. Esnafa bakacak olursak berber oturuyor, kahveci, restorancı, terzi oturuyor. Bunlar günlük kazançlarla geçinen insanlar. Bu insanlara kim para verecek? Korkudan kimse dışarıya çıkamıyor. 20 gün önce ulaşım önlemini alsalardı, şimdi yüzde 50 daha az tanı konan hasta olurdu. Şu an 10 saniyede bir virüs yayılıyor” diye konuştu.

Köfüncü, Çeşme’ye çok istisna durumlar haricinde giriş-çıkış yapılmaması gerektiğini, bunun da tüm Türkiye genelinde yapılması gerektiğini söyleyerek, “ İzmir şu anda yaşlı nüfus nedeniyle en riskli 2. şehir konumunda. Biz güneşi gördüğümüz zaman kendimizi dışarı atan milletiz. Bunun en canlı örneği İspanya ve İtalya. Orada yaşananlar bize ders olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme