MENÜ
İzmir 17°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de 14 yıl sonra ilk kez bir kadın doktor, doğum uzmanı olarak atandı
Sağlık
5 Ağustos 2019 Pazartesi 17:40

Çeşme'de 14 yıl sonra ilk kez bir kadın doktor, doğum uzmanı olarak atandı

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne, 14 yıl sonra ilk kez, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak bir kadın doktor atandı.

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. İrem Hepyılmaz, 5 Ağustos Pazartesi günü göreve başladı. 

2011 yılında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyen Opr. Dr. Hepyılmaz, "Daha sonra, 9 ay, Şanlıurfa'da Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde pratisyen olarak çalıştım. Ardından İzmir'de asistanlık görevime başladım. Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum biriminden 2017 yılında uzmanlık unvanımı aldım. 2 yıl Yozgat Şehir Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra Çeşme'ye atanarak bugün göreve başladım" diyerek kariyeri hakkında bilgi verdi. 

 

"Jinekolojik muayenenin her yıl yapılması gerekir"

Kadın hastalıkları hakkında bilgi veren Opr. Dr. Hepyılmaz, "Bizim için en önemli olan rahim ağzı kanser taraması. Sağlık Bakanlığı'nın da bu konuda başlattığı tarama programı var. Aile Hekimleri, Kanser Tarama Merkezleri tarafından bu program uygulanıyor. Bu tarama genelde 30 yaş üstü kadınlarda yapılıyor. Evli olmak kaydıyla 30 yaş altı kadınlarda da tarama yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan taramalar 5 yılda bir yapılıyor. Ama kadınların, herhangi bir şikayeti olmasa dahi, jinekolojik muayenelerinin her yıl yapılması gerekiyor" diye açıkladı. 

"Bilinçli anne, her zaman için sağlıklı gebelik süreci yaşar"

Sağlıklı gebelik ve doğum için kadınların neler yapması gerektiği hakkında da açıklamalarda bulunan Hepyılmaz, "Her gebe kadının Gebe Okulları'nda eğitim alması gerekiyor. Bilinçli anne, her zaman için sağlıklı gebelik süreci yaşar. İnternetteki bilgi kirlilikleri, gebelikleri olumsuz etkiliyor. Aile hekimlerinin takiplerine uymaları ve aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Ayrıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı'na gitmeli ve doktorun belirttiği sıklıkta muayene olması gerekir" diye ifade etti. 

"Yakın zamanda Çeşmeliler'e ve Çeşme'yi sevenlere yeni müjdelerimiz olacak"

Çeşme Alper Çizgenakat Ddevlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol da yaptığı açıklamada, 14 yıl sonra ilk kez bir kadın doktorun, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak atanmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Şu anda, 2 uzmanla Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'nde sağlık hizmeti veriyoruz. İl Sağlık Müdürümüz Opr. Dr. Burak Öztop'un bu konuda hastanemize ciddi katkısı var. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğü'müzle yaptığımız koordinasyonlar sonucunda, yakın zamanda Çeşmeliler'e ve Çeşme'yi sevenlere yeni müjdelerimiz olacak. Hastanemize yeni uzman hekimlerimiz atanacak. Tüm branşlarımızda eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Hastanemizin gerçekten B sınıfı olması için gayret ediyoruz. Sağlık hizmetinde kaliteyi çok yukarılara çıkaracağız. Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğü'müzün organizasyonuyla eksik branş bırakmamaya çalışacağız" diye ifade etti. 

Yerlere yönlendirme levhaları, asansör kapılarına mesaj içeren afişler

Hastanede polikliniklere engellilerin kolaylıkla ulaşması için engelli yolları yaptırdıklarını ve hastaların laboratuvarlara ve radyoloji bölümüne kolaylıkla ulaşabilmeleri için yerlere yönlendirme işaretleri koydurduklarını da açıklayan Başhekim Birol, "Ayrıca hastalarımızın kendilerini daha huzurlu ve rahat hissedebilmeleri için asansör kapılarına bazı afişler yapıştırarak mesajlar verdik. Özellikle bugünlerde çok görmeye başladığımız sağlıkta şiddetin sona ermesi için ve sağlıkla ilgili güzel mesajlar vermeye çalıştık. Asansör içlerine de derinlik boyutu olan resimler yerleştirdik. Böylece hastalarımız ve hasta yakınlarımızın kendilerini daha huzurlu ve rahat hissetmelerini istedik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek" diye vurguladı. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme