MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme bir yazar daha kazandı
Kültür-Sanat-Magazin
1 Temmuz 2020 Çarşamba 12:34

Çeşme bir yazar daha kazandı

Çeşmeli Ruhi Mehmet Çilek, 2007 yılından beri yazılarını yazdığı "Sosyal Yaşamda Alternatif" adlı kişisel blogdaki ve Yeni Çeşme Gazetesi'ndeki köşe yazılarındaki Çeşme ve Çeşmeliler ile ilgili yazılarını kitaplaştırdı.

İnşaat Mühendisi olan ve çalışma hayatını çeşitli ülkeler ve şehirlerde tamamladıktan sonra emekli olarak Çeşme'ye dönen ve Çiftlik Mahallesi'ne yerleşen Ruhi Mehmet Çilek, çalıştığı şantiyelerde, bulunduğu ülke ve şehirlerdeki gözlemlerini ve öğrendiklerini, "Sosyal Yaşamda Alternatif" adlı kişisel bloğunda  yazıya dökmeye başladı. Yeni Çeşme adlı yerel gazetede de köşe yazısı yazmaya başlayan, Çeşme ve Çiftlik sevdalısı Çilek, Çeşme ve Çeşmeliler üzerine hatırladıklarını "sözlü tarih babında" kaleme aldı. 

Çeşme ve Çeşmeliler üzerine yazdığı yazıları daha kalıcı ve kolay ulaşılır hale getirmeye karar veren Çilek, "Benim Gözümden Çeşme, hatırladıklarım, beklentilerim, hayallerim" adını verdiği ilk kitabını bastırdı.

Ruhi Mehmet Çilek, ilk kitabı için duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi;

"İstedim ki insanlar; kalemimim gücü ölçüsünde benim gözümden, öğrendiklerimden, hatıramdan, hayalimden ve beklentilerimden oluşan “Çeşmeyi” görsünler. İnancım odur ki, herkes Çeşme’yi ve de Ülkesini en az benim kadar seviyordur ama ben farklı sevdiğimi, farklı yaklaşım ve düşüncelerime dayandırarak aktarmaya çalıştım ve de devam ediyorum. Esasında mezkûr birikimlerimi başlangıçta, hani insanlar günlük tutarlar ya tam da o manada, “anılarım” olsun yazayım diye yola çıktım ancak ortaya çıkan bilgileri sadece kendime ait olarak tutmanın, sadece kendime saklamamın cimrilik olacağına kanaat getirdiğim andan itibaren yayınlama kararı aldım. Oluşacak “Çeşme Kent Kültürüne” katkı sunacak eserlere yol açması dileği ile iyi okumalar diliyorum. İstedim ki; “kitapsız” demesinler…"

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme