Başkan Denizli, vizyon ofisinin kurulma sürecini anlatarak, projelere başlarken ortak akıl ve katılımcılığı ön planda tuttuklarını söyledi. Bu sürecin her aşamasında bilimsel ve pratik çözümler üretmeyi hedeflediklerini vurguladı. “Hep birlikte, Çeşme için aydınlık bir gelecek kurmak için hemen işe koyuluyoruz,” dedi ve sürecin her zaman halkla ve bilimle iç içe olacağını ifade etti.
Lansman konuşmasında Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, şehir planlamasının kentsel sorunları çözmedeki gücüne dikkat çekti. “Bu yolculukta katılımcı bir yaklaşım benimseyerek, Çeşme’yi hep birlikte daha iyi bir geleceğe taşımak için çalışacağız,” diyen Denizli, 9 Kasım’da Alaçatı Kampüsü’nde gençlerle yapılacak “Kampüs Alaçatı Gençlik Buluşmaları”nın bu projenin ilk somut adımını oluşturacağını belirtti. Ayrıca, projelerinin katılımcı bir anlayışla şekilleneceğini vurguladı.
Meclis Üyesi Esra Koçdemir; “Şehir Planlaması Çok Önemli”
Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi Esra Koçdemir, lansmanda heyecanını dile getirerek, şehrin sürdürülebilir bir gelişim anlayışına kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Koçdemir, başkanla birlikte çalışmanın büyük bir şans olduğunu belirtti ve şehir planlamasının önemine değindi. 22 yıllık deneyimiyle, şehir planlamasının kentsel sorunların çözülmesindeki kritik rolünü vurguladı.
Şehir Plancısı Prof. Dr. Ali Faruk Göksu
Lansmanda konuşan bir diğer önemli isim ise şehir plancısı Prof. Dr. Ali Faruk Göksu oldu. Çeşme’nin 2030 ve 2036 vizyonunun, sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde ekonomik, sosyal ve çevresel kalkınmayı bir arada düşünmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, bu vizyonun Türkiye genelinde bir örnek model oluşturacağını söyledi. Göksu, gençlerle çalışmanın önemine de dikkat çekti ve “Gençlerin enerjisi ve doğadan aldıkları ilhamla, Çeşme’nin geleceğini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum” dedi.