MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'nin kuruluş ve İzmir'in kurtuluş yıl dönümleri törenle kutlandı
Politika
9 Eylül 2019 Pazartesi 17:04

CHP'nin kuruluş ve İzmir'in kurtuluş yıl dönümleri törenle kutlandı

CHP'nin kuruluşunun 96. ve İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97 yıl dönümleri, Çeşme'de törenle kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na CHP çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

"Sistematik saldırılar milletimizde karşılık bulamadı"

Törende bir konuşma yapan CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını, 4 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, manda ve himayenin reddedildiği Sivas Kongresi'nin 100. yılını, Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde ordularımızın emperyalizmi bu topraklardan söküp attığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılını büyük bir gururla kutladıklarını hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'e yer vermeme gafletine karşın, yurdun dört bir yanında meydanları dolduran milyonlar, iktidarın güdümüne girmiş kurumların halkın değerlerinden ne kadar koptuğunu, Atatürk'e ve Kemalist devrimlere karşı yürütülen sistematik saldırıların milletimizde karşılık bulamadığını bir kez daha ortaya koymuştur" diye konuştu. 

"17 yıldır sürdürülen basiretsiz politikalar, taşıyıcı kolonları sarsamadı"

Geriye dönüp bakıldığında, zaman zaman sekteye uğrasa da, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal devrimleri ışığında, milletin azim ve fedakarlığıyla önemli gelişmeler katedildiğini belirten Kavasoğulları, "Kurtuluş mücadelemizin hemen ardından başlatılan eğitim seferberliği, sanayi devrimi, yurdun dört bir yanını birbirine bağlayan demiryollarının inşası, Atatürk'ün kadınlarımıza verdiği haklar, ulusal birliğimiz ve kalkınmamızın temel harcı, taşıyıcı kolonlarıdır. Son 17 yılda sürdürülen basiretsiz politikalar, kurucu değerlere ve Mustafa Kemal devrimlerine karşı yürütülen sistemli saldırılar, ekonomide, dış siyasette emperyalizme teslim olmuş çevrelerin akıl dışı söylem eylemleri dahi bu kolonları sarsamamıştır" diye vurguladı. 

" CHP, Türk Ulusu'nun birleştirici gücü ve tek umududur"

Bugün gelinen noktada, çiftçilerin hibrit tohumlara, madenlerimizin uluslararası şirketlere teslim edildiğini, çocukların denetimsiz vakıflarda sapkınların ellerine, kadınların vahşi cinayetlere terk edilmiş durumda olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları, "Cumhuriyet devrimlerinin, milli iradenin yüz yılda kurduğu tüm birikimleri yandaşlarına peşkeş çekenlerin 'dava' dedikleri şeyin kendi saltanatlarını sürdürmekten ibaret olduğu açıktır. Geçmişte iktidara oy verenlerin dahi bugün farkında olduğu bu durum, artık miadını doldurmuş, halkın nazarında değerini kaybetmiştir. Yüz yıl önce işgal kuvvetlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk dehası, Kuva-yi Milliye ruhu ve kayıtsız şartsız millet egemenliği doktrini ile doğan CHP, tarihi boyunca olduğu gibi bugün yine Türk Ulusu'nun birleştirici gücü ve tek umududur. Üniversite mezunu milyonlarca işsiz gencimizin, tarikat yurtlarında, denetimsiz vakıflarda sapkın ellere teslim edilen çocuklarımızın, şiddet mağduru kadınlarımızın, açlığa teslim edilen emeklilerimizin, Kaz Dağları'ndaki ağaçlarımızın, Karadeniz'deki yaylalarımızın, yakılan ormanlarımızın umudu CHP'dir" diyerek konuşmasını tamamladı. 

"İzmir, Türkiye Cumhuriyeti'nin medeniyet yolundaki lokomotifi"

Törende bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da,  "Güzel İzmiri'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97., Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhuriyet Halk Parti'mizin kuruluşunun 96. yıldönümünü gururla kutluyoruz. İzmir; bugün sahip olduğumuz vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız, egemenliğimiz için hem ilk kurşunun atıldığı, hem de kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlandığı güzel şehrimiz. İzmir, aynı zamanda, Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinin, Kemalist devrimlerin ulusal birliğimiz ve varoluşumuz üzerindeki önemini kavramış, yaşam biçimi haline getirmiş bir kent olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin medeniyet yolundaki lokomotifi konumunda" dedi. 

"Atatürk devrimleri bir aydınlık meşaledir"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini simgeleyen Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Laiklik, Devrimcilik, Halkçılık ve devletçilik ilkelerinin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin, yüz yıla yaklaşan geçmişinde, daima ulusumuzu aydınlığa taşıyan bir yol haritası olduğunu vurgulayan Başkan Oran, " Bu devrimler hepimiz için, din ve devlet işlerini ayıran, kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarını veren, Köy Enstitüleri ile  eğitim seferberliğini başlatan, İktisat Kongreleri ile sanayi devrimini başlatan, köylüyü milletin efendisi kabul eden, memleketi demir ağlarla ören, emperyalizme diz çöktürmüş, savaş yorgunu bir halka egemenliğini veren, çocuklara bayram hediye eden bir aydınlık meşaledir. CHP'nin yol haritası, Atatürk ilkeleri ışığında adaletin, özgürlüklerin eksiksiz tesis edildiği, fikri hür, vicdanı hür nesillerin geleceğe umutla bakabildiği bir gelecek inşa etmektir" diye belirtti. 

"Tek yol, tek seçenek; Mustafa Kemal devrimleri ve CHP'dir"

Belediye Başkanı Oran, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisini terk ettiğimizde, nasıl bir karanlığın hakim olduğunu acı örnekleri ile hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımızı laik eğitimle donatacak, yerli üretimi teşvik ederek tarımda yeniden ayağa kalkmamızı sağlayacak, kadınlarımızı sosyal hayatın içinde bizlerle omuz omuza mücadeleye yöneltecek, sosyal adaleti sağlayacak, başta yargı olmak üzere, devletin kurumlarının yıkılan bölümlerini yeniden inşa edecek tek yol, tek seçenek; Mustafa Kemal devrimleri ve CHP'dir." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme