MENÜ
İzmir 17°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li kadınlardan kırmızı kurdeleli tepki
Politika
30 Kasım 2019 Cumartesi 10:54

CHP'li kadınlardan kırmızı kurdeleli tepki

CHP'li kadınlar yeni torba yasada yer alan 12 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesine izin verilmesi ile ilgili maddeye karşı bileklere kırmızı kurdele takarak tepki gösterdiler.

CHP Yönetim Kurulu Üyesi kadınlar ile CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CHP Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, kendi bileklerine ve Çeşmeli kadınların bileklerine kırmızı kurdele takarak, 12 yaşındaki kız çocuklarının beline kırmızı kurdele takmaya hazırlanan yasa tasarısına tepki gösterdiler. 

CHP'li kadınlar, "Yasa,12 yaşından küçük çocuklara yönelik tecavüz suçunun cezasında artırım yapılmak için hazırlandığı öne sürülse de, yasa maddesi ile yaş kademelendirilmesinin kapısı aralanmaktadır. Bunun sonucu olarak kız çocukların zorla ve erken yaşta evlendirilmelerinin yasal yolu açılabilir. Tek bir hakimin bile bu maddeye dayanarak aldığı bir kararın içtihat olarak kabul edilmesi yolu ile yasalaşmasına bile gerek kalmadan, uygulamada rıza ve evlilik yaşının 12'ye indirilmesinin kolaylaşacağı iddia ediliyor. Adalet Bakanı'nın 'küçüğün rızası ve ailenin onayı' ile yapılan veya yapılacak fiili evliliklere ilişkin sözleri de bu tehlikeye işaret ediyor" dediler. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme