MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Serter’den açılışa katılmayı reddeden barolara tam destek
Politika
18 Ağustos 2019 Pazar 10:45

CHP'li Serter’den açılışa katılmayı reddeden barolara tam destek

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan adli yıl açılışına katılmayı kabul etmeyen Barolara tam destek verdi. "İzmir Barosu, İzmir'in demokratik, özgürlükçü ve bağımsız ruhuna uygun bir açıklama yapmıştır” dedi.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Barosu'nun, Yargıtay'dan kendilerine ulaşan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması planlanan Adli Yıl açılış törenine katılım davetine verdiği red cevabını ve konuya ilişkin Baronun mektubunu değerlendirdi. Serter, "Demokratik bir hukuk devletinin temeli adaletin tarafsızlığı ve halkın bağımsız bir adalet sistemine olan inancından geçer ve ne yazık ki halkımızın bu güveninin kaybolduğu açıktır ve Türkiye, uluslararası alanda da hukuka olan güven kaybı konusunda ciddi bir prestij kaybı yaşamıştır.

Yargı reformu ile çelişiyor  

Her gün adaletin öneminden bahseden ve TBMM açılır açılmaz yeni Yargı Reformu kanunlarını gündeme getirmeye hazırlandığını söyleyen iktidarın başındaki Cumhurbaşkanının söylem ve eylemlerinin bu konuda çelişiyor olması, Adli Yıl açılışının Külliye gibi taraf olan bir mekanda yapılacak olması halkın kafasında çok ciddi soru işaretleri oluşturmaktadır" dedi.

Serter, Türkiye genelinde İzmir, İstanbul ve Ankara gibi 41 baronun Külliye davetini reddettiğini hatırlatarak" Bağımsız bir yargı sisteminin en önemli kurumları olan baroların bu konuda sesini yükseltmesini ve itiraz etmelerini demokrasimiz açısından çok önemli buluyor, Külliye'de yapılacak Adli Yıl açılışına gitmeyi reddeden tüm cesur avukatlarımızı yürekten destekliyor, Adli yıl açılışının tarafsız adaletin simgesi olduğuna inanmak istediğimiz Yargıtay'da yapılmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme