MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'den 'alternatif' 19 Mayıs töreni
Politika
19 Mayıs 2020 Salı 14:44

CHP İzmir'den 'alternatif' 19 Mayıs töreni

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Başkanlığı töreninde konuşmacılar önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü kutladı. Dünyanın içinde bulunduğu olağanüstü durum ve koronavirüs salgınından dolayı kısıtlı katılımla gerçekleşen etkinlikte sosyal mesafe kuralına uyuldu. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, milletvekilleri, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan törene katıldı. Başkanlar Yücel, Uçar ve Uyan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

BUGÜN CUMHURİYETİN GENÇLERE EMANET OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLIYORUZ
İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada şu görüşlereyerverdi;

 “Bugün Türk ulusunun emperyalizme karşı vermiş olduğu direniş mücadelesinin başladığı gün. 19 Mayıs 1919’da işgal kuvvetlerine gazeteci Hasan Tahsin tarafından karşı ilk kurşun bu topraklarda atılırken ondan 4 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ulusal direnişi örgütlemek için Samsun’a çıktılar. Tüm imkansızlıklara rağmen bu topraklar kan ve ateşle yoğruldu. Milli mücadele kazanıldı ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün bu topraklarda özgür ve eşit bireyler olarak yaşayabiliyorsak, bu topraklarda hiçbir ülkenin boyunduruğu altında kalmadan yaşayabiliyorsak bunu Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. Onu koruyacak, kollayacak, yüceltecek olan gençler. Bugün bu bayramda 19 Mayıs 1919’un 101’inci yılında yine gençlere güvendiğimizi, cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Bugün Ata’mızın huzurunda cumhuriyeti koruyacak ve kollayacağımıza, onun değerlerine bağlı kalacağımıza, bu ülkede huzur ve barış içinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere engel olacağımıza söz veriyoruz”

GENÇLERE SÖZ; ONLARIN MUTLU YAŞAYACAKLARI MEMLEKETİ KURMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bayramımız kutlu olsun. Kuruluş ve kurtuluşun şehri İzmir hepimizin bu nedenle gurur duyduğu bir kenttir. Hepimiz ilelebet bu gururla yaşayacağız. İzmir ve Türkiye emperyalizme karşı tarihin bildiği en büyük zaferi kazandı. Atalarımız büyük bedeller ödedi. Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu cennet vatanı bıraktılar. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm gençlerimize söz veriyoruz; onların mutlu yaşayacakları bir memleket kurmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından CHP’liler ellerindeki karanfilleri anıta bıraktı. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme