MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Sertel,
Politika
14 Haziran 2020 Pazar 15:23

CHP İzmir Milletvekili Sertel, " HA GAYRET BAŞARACAKSINIZ!"

Meclis’te pankart açarak dört yıl önce gündeme taşıyan CHP’li Sertel, iktidara seslendi: “HA GAYRET BAŞARACAKSINIZ”

Görev yaptığı 26’ncı dönemde Meclis’te pankart açarak Tire – Belevi yolunu 2016 yılında gündeme taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, temel atılmasının üzerinden üç yıldan fazla süre geçmesine rağmen yolun açılamamasını eleştirdi.

Ölüm yolu olarak da anılan 20.5 kilometrelik İzmir Tire – Belevi yolu üç Ulaştırma Bakanı, iki Karayolları Genel Müdürü, iki de Karayolları Bölge Müdürü gördü ancak hala bitirilemedi!

RANT YOKSA YOL DA YOK!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Çok büyük bir başarı örneği göstererek 4.5 yılda 20.5 kilometrelik yolun ancak yarısını yapmaları nedeniyle iktidarı kutluyorum. Üç Ulaştırma Bakanı, iki Karayolları Genel Müdürü, iki de İzmir Bölge Müdürü değişti. 2018 yılı Eylül ayında hizmete girecek diye sözler verildi. Verilen sözün üzerinden de 21 ay geçti yolun yalnızca 10 kilometresi bitirildi. Bu süreçte 426 kilometrelik İstanbul – İzmir Otoyolu da açıldı. Çünkü orada rant var. Trilyonlarca lira kazanıyorlar, kazanacaklar. Tire- Belevi yolu ölüm yoluymuş, insanlar can veriyormuş, umurlarında mı?” diye konuştu.

BİLGİLENDİRME; 

Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı Tire – Belevi yolunun temeli 2017 yılı Nisan ayında dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından atıldı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 20.5 kilometrelik yolun Tire’nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018’de açılacağını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yolu ilk kez Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım döneminde gündeme getirdi. Binali Yıldırım’dan sonra Ahmet Arslan ve Cahit Turhan olmak üzere iki Ulaştırma Bakanı daha değişti. Yine bu süreçte Karayolları Genel Müdürlüğünde ve Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü’nde de değişimler yaşandı. Pandemi sürecinde çalışmaların durdurulduğu Tire – Belevi yolunda çalışmalar kısa bir süre önce yeniden başladı. Yoldaki çalışmalar 10 kilometrelik bir alanda devam ederken kalan yarısının ne zaman bitirileceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme