MENÜ
İzmir 19°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balık çiftliği sahibi konkardato istedi
Ekonomi
4 Aralık 2018 Salı 13:04

Balık çiftliği sahibi konkardato istedi

Su ürünleri sektörünün önemli markası Agromey’in sahibi Yahya Akel’in, üç şirketi için yaptığı konkordato başvurusu İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi kabul edildi.

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/ 1330 sayılı kararına göre mahkeme, Yahya Akel'in Agromey Dış Ticaret AŞ, Agromey Gıda ve Yem San. Tic. AŞ ile Akel Tekstil AŞ  adlı şirketleri hakkında 15/11/2018 tarihinden itibaren başlamak üzere geçici mühlet kararı verilmesini kararlaştırdı.  

Aydın-Umurlu ve İzmir-Karaburun’ da bulunan balık işleme – paketleme tesislerinde natürel, taze soğutulmuş ve dondurulmuş olarak işleyen firma, balık yetiştiriciliğinin yanı sıra, İzmir- Torbalı’daki yem fabrikasında Agromarin markası ile yem sektöründe faaliyet gösteriyordu. İzmir- Karaburun ve Aydın- Akbük’te kendi kafes işletmelerine ek olarak diğer balık üreticilerine tedarik hizmeti sunan Agromey şirketler grubu üretimini Agromey Gıda ve Yem San.Tic.A.Ş., ihracatını ise Agromey Dış Ticaret A.Ş.  firması aracılığı ile gerçekleştiriyordu. Firmanın İzmir merkez ve İstanbul temsilcilikleri dışında Avrupa’da Agromey Hollanda, Amerika’da Doğu ve Batı yakasında iki temsilciliği bulunuyordu.  

Mahkemenin verdiği karar

15 Kasım’da Yahya Akel’in başvurusunu kabul eden İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi kararında şu ifadeler yer aldı:

“7101 sayılı yasanın 15. Maddesi ile değişik 2004 sayılı Yasa’ nın 287/1. maddesi gereğince İİK’ nin 286. Maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğu tespit edildiğinden
…. TC Kimlik Nolu Yahya AKEL hakkında 15/11/2018 tarihinden itibaren başlamak üzere GEÇİCİ MÜHLET KARARI verilmesine, 7101 sayılı Yasa’ nın 15. Maddesi ile değişik 2004 sayılı yasanın 287/3. maddesi gereğince konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla davacıya ……. T.C. Kimlik Numaralı SMMM Hatice KARPUZOĞLU ve …… T.C. Kimlik No’lu Şevket KAYMAZ’ın GEÇİCİ KONKORDATO KOMİSERİ OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİNE,
Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri.
Davanın duruşmasının 15/02/2019 günü saat 12:00’de mahkememiz duruşma salonunda açılıp yapılacağı ilan olunur."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme