MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aybars Yıldırım,”Hatalıyım”
Yerel
25 Kasım 2019 Pazartesi 13:16

Aybars Yıldırım,”Hatalıyım”

Çeşme Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım’ın otel ruhsatı almasına karşın 29 daireli apartman yapması şikayet konusu oldu. Yıldırım ise Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada “Hatalıyım” dedi.

Çeşme’de iki dönemdir CHP’den Meclis üyeliği yapan, partisinin Meclis 1. Grup Başkanvekili olan, İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım hakkında CİMER’e şikayette bulunuldu.

Aybars Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) verilen dilekçede şu bilgiler yer aldı:

‘İzmir ili Çeşme ilçesi İnönü mahallesi 5528 ada 4 parselde 2018 yılında otel ruhsatı ile inşaata başlandığı, turizm imarından faydalanılarak 6 kata izin alındığı, ancak inşaat bitince bağımsız 29 bölüm oluşturularak daire şeklinde satışa sunulduğu, inşaat sahibinin Çeşme Belediyesi 2 dönemdir meclis üyesi ve çeşitli komisyonlarda ve imar komisyonlarında görev almış Aybars Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım olduğu,

Ancak;

İMAR YOLSUZLUĞU VE USULSÜZLÜĞÜ BAKIMINDAN...

Çeşme'de turistik tesis alanlarının konutlaşması, turistik tesis adı altında emsal fazlasından faydalanmak fakat tesis yerine konut üretmek şeklinde devam eden İMAR YOLSUZLUĞU VE USULSÜZLÜĞÜ hakkında, önlem alması ve mücadele etmesi gereken kimselerin başında gelen, Meclis ve encümen üyelerinin, belediye dahilinde izin onay yetkisine sahip ilgili personel ile iş birliği yaparak, bizzat kendilerinin bu işle uğraştıkları, imar kanunlarını çiğnedikleri, konum ve mevkilerini kendi çıkarları için kullandıkları, haksız kazanç elde ettikleri, haksız rekabete vesile oldukları ve birçok şahıs ve arsa sahibini mağdur ettikleri şeklindeki şikayeti dikkate almanız dileği ile Saygılarımızla.”

-HATALIYIM-

Öte yandan Gündem Çeşme’ye bir açıklama yapan Çeşme Belediyesi İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım, “Tadilat projesi onaylanmadan işlem yaptığım için hatalıyım. Bunu kabul ediyorum. Beni şikayet eden, inşaat arsasının arka parsel sahibi. Tadilat projemizi verdik ama Yapı Kayıt Belgesi olduğu işleme alınmadı. Şimdi Yapı Kayıt Belgesi’nin iptali için başvuru yaptık. Mahkeme devam ediyor. Geçen yaz verdiğimiz projeyi Yapı Kayıt Belgesi var diye gündeme almadılar.

Yapı kayıt belgesi alınan binaya tadilat projesi veremeyiz” dediler. Şimdi bu yapı kayıt belgesi iptal edilince tadilat projesinin onaylanmasını bekliyorum” dedi.

Yıldırım, siyasi anlamda kendisini infaz etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, “Aykut Erdoğdu’nun villa olayından sonra bu olayı gündeme getirdiler. Ben de her vatandaşın hakkı olduğu gibi İmar Barışı’ndan faydalanmak, yasalar çerçevesinde  ben de haklarımı kullanmak istedim. Amacım oradan düzenli gelir elde etmekti. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağım. Tadilat projesini onaylanmadan işlem yaptığım için hatalıyım” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme