MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaçatı Havaalanı 11. Kalkınma Planı'nda yer aldı
Ekonomi
30 Temmuz 2019 Salı 09:46

Alaçatı Havaalanı 11. Kalkınma Planı'nda yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan, 2019-2023 yıllarını kapsayan 11’inci Kalkınma Planı geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilirken, Alaçatı Havaalanı da planda yer aldı.

5 yıllık plan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemin döneminde hazırlanan ilk kalkınma programı olma özelliğini elde etti. Çok sayıda konu ve sektörde gelişimin hedeflendiği belirtilen raporda ileriye dönük öngörüler yer alırken İzmir ile ilgili de çarpıcı bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

Zaman zaman kentteki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yerel yönetimlerin temsilcileri ile merkezi iktidarda bulunan AK Partili aktörleri karşı karşıya getiren ‘İzmir’in sorunlarının çözümü ve yatırım noktasında Ankara’dan alınan destek’ konuları için önem taşıyan raporda kentin geleceğini ve 4 milyonun üzerindeki İzmirliyi yakından ilgilendiren gelişmelerin yaşanacağı aktarıldı. Öngörülerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği 5 yıllık süreçte netlik kazanacak. 

İşte rapordaki İzmir ayrıntıları:

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURULACAK
İstanbul, Ankara ve İzmir’de birer adet mevcut veya yeni Teknoloji Geliştirme Bölgesi İhtisas Elektronik ve Haberleşme Teknoloji Geliştirme Bölgesine dönüştürülecek veya bu alanlarda TGB kurulması desteklenecek, bu bölgelerde küme geliştirme desteği sağlanacak, ortak kullanıma uygun elektronik test ve analiz laboratuvarları oluşturulacaktır.

OTOMOTİV SANAYİ İÇİN LİSELER VE YÜKSEKOKULLAR AÇILACAK
Otomotiv sanayinin yoğunlaştığı Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara, İzmir, Aksaray, Adana illerindeki nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için otomotiv endüstri meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının bu bölgelerde açılması ve kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

MENEMEN-ALİAĞA-ÇANDARLI OTOYOLU BİTİRİLECEK
Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Modeli ile inşası devam eden toplam 18 bin 716 yataklı 11 adet şehir hastanesi ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri Kesimleri, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolunun Malkara Çanakkale Kesimi, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Aydın-Denizli Otoyolu bitirilecek.

ÇEŞME HAVALİMANI TAMAMLANACAK
İstanbul Havalimanı 2. Etabı, Çeşme Havalimanı, Salıpazarı Kruvaziyer Limanı, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projeleri tamamlanacaktır.

ÇANDARLI LİMANI HAYATA GEÇECEK, DEMİRYOLU BAĞLANTISI SAĞLANACAK
Ege hinterlandına hizmet edecek Çandarlı Limanı hayata geçirilecektir. Aliağa-Çandarlı-Bergama-Soma ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı tamamlanarak bölgedeki imalat sanayi sektörlerinin liman bağlantısı sağlanacak ve ihracat süreçleri etkinleştirilecektir.

SELÇUK-AYDIN-DENİZLİ İKİNCİ DEMİRYOLU HATTI YAPIMINA BAŞLANACAK
Bölge illerindeki imalat sanayi sektörlerinin demiryolu yük taşımalarının artırılmasını teminen Selçuk-Aydın-Denizli ikinci demiryolu hattının yapımına başlanacaktır.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme