MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adım adım sosyal hayata…
Ulusal
28 Mayıs 2020 Perşembe 20:21

Adım adım sosyal hayata…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır" açıklaması yaptı. Erdoğan, ayne tarihte plajlar, restotanlar ve kafelerin de faaliyete geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir Kabine Toplantısı sonrasında 1 Haziran’dan itibaren, plajların, kafelerin, restoranların açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantısı sonrası açıklama yaparak şunları kaydetti;

“Vergi ve sigorta pirimi ertelemeleri gibi pek çok yöntemle işletmelerimizin ayakta kalmasını temin ettik. Hayatın her alanında Türkiye parıldayarak öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz. 

Yaklaşık bir aydır normalleşme takvimimizde yer alan hususları peyderpey açıklıyoruz.  Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.

Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'da açılacak. Sokağa çıkma kısıtlamasını bir süre daha devamettireceğiz. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günü seyahat izni devam edecek.  İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız, maske temizlik ve mesafe şartıyla işinin başında olabilecek. 

20 yaş altı yasağı 18 altına indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

Spor tesisleri gece 24'e kadar hizmet verebilecek. Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Yeni normal düzende maske, mesafe, temizlik, bunları ihmal etmeyelim. Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da onlar da açılıyor.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü merakla sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğin araştırıyor. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, saat 15.10'da başladı. Toplantı, dokuzuncu kez video konferans yöntemiyle yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından açıklama yapması bekleniyor. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak mı? Merak edilen bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.
65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulaması haftalardır devam ediyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı  sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor sorusu araştırılan ilk konular arasında yerini aldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan kısıtlamada vatandaşlar sokağa çıkma izninin olduğu belirli günlerde dışarı çıkabiliyorlar. Bugün saat 15:10'da başlayan kabine toplantısının ardından konunun gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen toplantı sonrası bu konuya noktayı koydu. Erdoğan "65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14 20 saatleri arasında istisna kapsamı olması devam edecek.  20 yaş altı ile ilgili sokağa çıkma uygulamasını 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba ve Cuma günler 14-20 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabii olmayacak." ifadelerini kullandı. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme