MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADD Cumhuriyet TIR'ı Çeşme'de
Yerel
20 Ağustos 2019 Salı 10:19

ADD Cumhuriyet TIR'ı Çeşme'de

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatmasının 100. yılı anısına ADD tarafından hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı Çeşme'ye geldi.

Dün sabah, Çeşme çarşısı girişindeki meydana gelip parkeden ADD Cumhuriyet TIR'ı, bugün gece yarısına kadar ziyarete açık olacak. 

Dün öğleden sonra 13.30'da ziyarete açılan Cumhuriyet TIR'ı, ilk dakikalardan itibaren yoğun ilgi gördü. Çok sayıda vatandaş Cumhuriyet TIR'ın içini dolaştı. TIR'ın dışındaki stantlarda  ise, Atatürk ile ilgili çeşitli hediyelikler satışa sunuldu. 

Cumhuriyet TIR'ın iç kısmında, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yabancı ülkelerde basılan kitaplar, İstiklal Madalyaları, üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan Atatürk fotoğrafları, Atatürk'ün ses kasetleri, videolar, özel gün kibritleri, Atatürk'ün ölümünün ardından basılan Cumhuriyet, Tan ve Son Posta gazeteleri, Atatürk ve Milli Mücadele döneminin çeşitli evrelerini yansıtan fotoğraflar ve önemli görevlere gelen ilk Cumhuriyet kadınlarının fotoğrafları yer alıyor. 

TIR'ın içindeki bir bankın üzerine yerleştirilen ve Atatürk'ü otururken gösteren tek boyutlu portresi ise büyük ilgi gördü. Tek boyutlu portrenin yanına oturan çok sayıda vatandaş, Atatürk portresi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Atatürkçü Düşüne Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç ve Onursal Başkanı Dilşad Arınç da Cumhuriyet TIR'ını ilk ziyaret eden kişiler oldular. ADD Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına ADD Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye'yi dolaşan 3 Cumhuriyet TIR'ından birisinin Çeşme'de 2 gün boyunca kalacağını belirterek, tüm vatandaşları Cumhuriyet TIR'ını ziyaret etmeye davet etti. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme