MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ulusal
13 Mayıs 2020 Çarşamba 18:48

"Salgın kontrol altında!"

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 15.00'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu değerlendirmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı.

Vaka sayıları ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirildi, önlemler ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama şu şekilde;

“Başarının sahibi tedbirlere uyduğunuz sürece sizlersiniz. Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftadan sonra, riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir. Koronavirüs küresel dünyanın küresel salgınıdır. Salgın bizi izole olmaya daha az temasa fiziki mesafe koymaya kontrollü yaşamaya zorluyor.  Her günü kritik yarını bugünden önemli bir mücadele... Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftanın ardından risk alınan bir günde bile salgın tekrar uç verebilir.  Türkiye günlük koronavirüs tablosu dün çok daha iyi bir tabloydu. Şüphelilere test yapılması bulaşma hızını düşürmüştür, yeni vaka sayıları azalmıştır. 

Sayıları 6 bin 239’a ulaşan filyasyon ekiplerimiz ilk vakadan bugüne riskli, yani 1 hastayla teması olmuş 722 bin kişiye ulaştılar.

10 Mart’tan itibaren uygulanan filasyonla tedbir ve tedavi birbirini tamamladı. Maske kullanımıyla ciddi önlem alındı.

Vaka bazında salgının Türkiye’deki seyrini özetlemiştim. 10 Mart’taki ilk vaka ile başlayan süreçte üzerimize düşeni yaptık. Olayın seyrini 83 milyon birlikte değiştirdik.  

Salgını kontrol altına aldık, sosyal hayatı da kontrol altına alırsa güzel günler göreceğiz.”

TURİZMDE NORMALLEŞME

Turizm Bakanlığı'yla iletişim halinde olduklarını da sözlerine ekleyen Koca,

“Bir plan yapıldı. Burada özellikle erken dönemde bayramdan sonra kontrollü olmak kaydıyla yurt dışından gelişlere test yaparak izin vereceğiz” dedi. 



 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme