MENÜ
İzmir 16°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turizm
9 Nisan 2024 Salı 15:37

"Sakız Adası Çeşme'den daha ucuz1"

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile birlikte Çeşme-Sakız Adası turu büyük ilgi görürken ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ilginin arkasında Sakız Adası’nın daha ucuz olmasının yattığını belirtti. 

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlardan yoğun talep aldı. Seferler arasında Çeşme-Sakız Adası turu yoğun ilgi görüyor. 

Uygulamanın Çeşme’de otellere olan etkisini Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ile konuştuk. ÇEŞTOB Başkanı Demir, kapıda vize uygulamasının rezervasyonlarını olumlu etkilediğini ifade etti. 

Bayram rezervasyonlarının yüzde 15-20’sinin Sakız Adası’na gidecek vatandaşların oluşturduğunu belirten Demir, Sakız Adası’nda da Türkiye’den de gidenlerle birlikte doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını kaydetti. 

Sakız Adası’nın Çeşme’ye göre daha uygun olduğu gerekçesiyle tercih edildiğini belirten Demir, gidenlerin hem başka bir ülkeye gittikleri için kendilerini daha özgür hissettiklerini hem de yeme-içme anlamında daha keyif aldıklarını dile getirdiklerini ifade etti. 

5 TURİSTEN 1’İ SAKIZ YOLCUSU
Çeşme açısından olumsuz bir durumun olmadığının altını çizen Demir “Rezervasyonlarımızı da düşürmedi tam aksine arttırıyor çünkü Sakız Adası’na gitmek isteyenler feribot erken saatlerde olduğu için bir gün öncesinde geliyorlar ve dolayısıyla otellerimize ve esnafımıza yararlı oluyor. Çeşme hep son duraktı bu artık Sakız Adası’na kadar uzanıyor. Sadece Çeşme’de kalmıyorlar, Sakız’a da geçip orada da birkaç gün tatil yapabiliyorlar. Şu anda da bayram rezervasyonlarımızın neredeyse yüzde 15-20’si Sakız Adası’na gideceklerle dolu. Yeni başlamasına rağmen çok çok fazla ilgi var. Bayram sürecinde feribotlar dolmuş ve şu anda Türklerle birlikte Sakız Adası’nda da doluluklar yüzde 100’lere ulaşmış durumda.” dedi. 

SAKIZ ADASI DAHA UYGUN
Sakız Adası’nın tercih edilme nedenini anlatan Demir “Üzülerekten bunu ifade ediyoruz, ülkemizde fiyatlar gıda fiyatları maalesef ki Sakız Adası’na göre çok daha fazla. Sakız Adası daha uygun. Bu konuda bir rahatsızlığımız var. Sakız Adası’nda oteller de ülkemizde tatil günlerini takip ediyorlar. Otel fiyatları Çeşme’de otellerle aynı. Bayram dışında da daha da uygun.  Gidenler ise hem başka bir ülkeye gittikleri için kendilerini daha özgür hissettiklerini hem de yeme-içme anlamında daha keyif aldıklarını dile getiriyorlar.” ifadelerini kullandı. (Egede Son Söz)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme