MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Politika
11 Ocak 2020 Cumartesi 14:28

"Karnemiz çok kötü"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada Türkiye’nin Basın ve İfade özgürlüğü açısından 186 ülke arasında 156. Sırada olduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Manşet Haber’e yaptığı açıklamda, "Basın ve ifade özgürlüğü açısından Türkiye Dünya ülkeleri arasından son sıralarda yer alıyor. 186 ülke arasında 156. Sırada. Türkiye’nin basın karnesi çok kötü” dedi.

Sertel, şu görüşleri dile getirdi; “Sözcü Gazetesi’nin Atatürkçü kimliğine rağmen FETÖ’cü kabul edilmesi Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gitmesine yol açacaktır. Çok sayıda gazeteci yargıya ifade veriyor. O kadar çok dava var ki saymakla bitmez. Mesela Yılmaz Özdil’in her ay en az 15-20 davadan yargılandığını biliyorum. En az 25-30 davadan yargılandığını biliyorum.”

Bazı kişilerin de basın kartlarının yenilenmediğini vurgulayan Sertel, şöyle devam etti:

“Onu kendilerine sormuştum: Basın kartlarının neden yenilenmediğine ve gönderilmediğine ilişkin sağlıklı bir yanıt alamıyoruz. Bize yanıt vermiyorlar. Aslında müracaat edenlerin kartlarını yenilemediklerini de gerekçe olarak yanıt vermiyorlar. Onu dava konusu olabilir diye geciktiriyorlar. Hala hazırlanıyor falan diyorlar ama değil. Muhalif gazetecilerin kartlarını iptal ediyorlar.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme